Iedere hardloper kent het wel, geen of te weinig tijd kunnen vinden om je hardlooptrainingen in de avonden te volbrengen. In het weekend is het vaak geen probleem, maar doordeweeks na een lange werkdag wil je vaak lekker tot rust komen en schiet je hardlooprondje er vaak bij in.

Wil je toch vaker gaan lopen dan alleen maar in het weekend, dan zal je vroeg je bed uit moeten om te gaan hardlopen. In het begin zal het lastig en even wennen zijn. Maar het kan je ook veel rust en kracht geven voor de komende dag en je hebt heerlijk hardgelopen! Hieronder staan wat tips om je klaar te maken voor je ochtendloop.

Wekker

Zet een wekker en leg deze zo neer dat je er niet bij kunt, zo voorkom je snoozen en moet je uit je bed komen om je wekker uit te zetten.

Hardloopkleding

Leg je hardloopkleding alvast klaar, zodat je deze direct aan kan trekken als je uit bed stapt. Dit scheelt tijd en je weet weer waarom je de wekker zo vroeg hebt gezet, je gaat heerlijk hardlopen.

Als je wakker wordt

  • Doe direct het licht aan als je op bent gestaan, zo wordt je lekker snel wakker.
  • Eet iets kleins zoals een stukje banaan met een glas water als je niet op een lege maag kan hardlopen. Zorg ervoor dat je de avond ervoor een goede maaltijd hebt genomen met voldoende koolhydraten.
  • Ga naar de wc voordat je de deur uit gaat, zo voorkom je dat je onderweg de bosjes in moet springen.

De training

Na de training

Niks is lekkerder dan na je ochtend training direct een warme douche of warm bad te nemen als je weer thuis bent. Verwen jezelf ook met een heerlijk gezond ontbijt.

Succes met de tips en misschien wordt jij wel een echte ochtend hardloper. Hebben jullie meer tips voor de ochtend hardloper? Laat het ons weten!