Je hardloopschoenen strikken voordat je gaat hardlopen lijkt heel gewoon en gaat vanzelf zonder dat je er bij na hoeft te denken. Maar wat veel hardlopers niet weten is dat het goed strikken van je veters hardloopblessures en blaren kunnen voorkomen.

Het extra gaatje bovenaan de hardloopschoen is voor veel hardlopers misschien een raadsel, waar zijn die gaatjes goed voor? In een video van Illumiseen op Youtube wordt het strikken met het extra gaatje goed uitgelegd. De video werd in april 2015 op Youtube gezet en is op het moment van schrijven al meer dan 55 miljoen keer bekeken.

Meer tips voor het strikken van je veters

Als je smalle voeten hebt dan kan je de veters ook dubbel rijgen, vergeet hierbij niet het bovenste gaatje van de hardloopschoen. Heb je juist wat bredere voeten, dan is het soms beter om halverwege de schoen één of twee gaatjes over te slaan.

Heb je wel eens last van een tinteling in de voet (slapende voet) dan kan dit zijn dat je veters te strak vast zitten. Strik je veters wat losser, maar wel redelijk strak aan de bovenkant (zoals je ziet in de video).

Als je last hebt aan de zijkant van de voorvoeten tijdens het hardlopen kan je de veters in het het begin alleen door de zijkanten rijgen (zo’n drie gaatjes), dit geeft minder druk op de voet, rijg de veters dan weer gekruist verder.

Als laatste kan de dikte en de vorm van de veters uitmaken of je lekker loopt, als je last van je voeten krijgt tijdens het hardlopen kan je verschillende soorten veters uitproberen.