GOSHEN is een interessante documentaire over het dieet en de actieve levensstijl van de inheemse Rarámuri. Een lichtvoetige hardlopende stam, die tegen alle verwachtingen in hun oude cultuur probeert te behouden. De inheemse Tarahumara-gemeenschap wordt gepopulariseerd in Born to Run, een bestseller van auteur Chris McDougall.

De Rarámuri staan bekend om hun ongelooflijke uithoudingsvermogen over lange afstanden en het voorkomen van moderne chronische ziekten. Eeuwenlang hebben de Tarahumara een veilige schuilplaats gevonden in de afgelegen diepten van de Copper Canyons van Mexico. Onlangs hebben droogte en hongersnood het vermogen van de Tarahumara bedreigd om hun oude culturele tradities in stand te houden.

GOSHEN neemt je mee op reis in de huarache-geklede voetsporen van deze ultramarathon-duursporters en benadrukt de gezondheidsvoordelen van het beschermen van hun manier van leven. Boeiend en onderhoudend, GOSHEN zal je inspireren om deel te nemen aan het behoud van de inheemse zaden en lopende tradities van de Tarahumara. Veel kijkplezier!