Het is de race van het jaar, atleten uit 32 verschillende landen kwamen dit jaar samen op het eiland Faial op de Portugese Azoren in het midden van de Atlantische Oceaan. Allen om deel te nemen aan deze huiveringwekkende, adrenaline-gevoede, ondraaglijke raceweek van bloed, zweet en tranen. Het Golden Trail Championship 2020.

Dit jaar hebben we over de hele wereld gezien dat hardloopwedstrijd na hardloopwedstrijd werd geannuleerd vanwege het coronavirus. Dit evenement is ontstaan uit dit catastrofale jaar om de beste trailrunners ter wereld bij elkaar te krijgen en dit seizoen van 2020 op een positieve manier af te sluiten.

Beleef het trailrunning-evenement van het jaar en neem een kijkje achter de schermen met vier van ’s werelds beste atleten:

  • Jim Walmsley (Team Hoka One One), een langeafstandsspecialist.
  • Stian Angermund (Team Salomon), een korte afstand en verticaal race-expert.
  • Maude Mathys (Team Salomon), een snelle en race-specialist
  • Tove Alexandersson (Team Icebug), een wereldkampioen oriëntatielopen.

Zij geven een kijkje in deze unieke wedstrijd en de evolutie van hun strategieën en de mentale en fysieke obstakels die ze moesten overwinnen. Zij zijn niet gewend om zulke extreme races gedurende 5 opeenvolgende dagen te lopen, meestal lopen ze maar één zware race per maand. Het Golden Trail Championship is een uitdaging. Het zijn 5 intense dagen met 113 km geaccumuleerde afstand en 6.050 verticale hoogtemeters. Opgesplitst in 1 proloog (om de startgrid van dag 1 te definiëren), gevolgd door 4 opeenvolgende race-etappes (elke dag tussen 22-32 km afstand).

Veel kijkplezier!