Na de feestdagen zoals Sinterklaas, Pasen, Kerst en oud en nieuw is het tijd voor de goede voornemens. Hardlopen doen we natuurlijk nog steeds, maar er kan bij velen van ons wel weer beter gelet worden op de voeding. Na deze dagen van veel (vaak ongezonder dan ‘normaal’) eten, moet er weer extra goed op de voeding gelet worden. Hieronder hebben wij een paar mooie en gezonde hardloop(kook)boeken onder elkaar gezet met gezonde recepten en weetjes over voeding.

Sport- en energiedrankjes

Maak de lekkerste sportdrankjes zelf! Met de recepten uit Sport- en energiedrankjes kun je nu heel makkelijk zelf sportdrankjes maken! Probeer het nu!

Soorten sportdrankjes 
De recepten in Sport- en energiedranjes zijn verdeeld in verschillende soorten sportdrankjes. Zelf sportdrankjes maken was nog nooit zo makkelijk én gezond! De verschillende recepten voor sportdrankjes zijn verdeeld in de categorieën pre-workout, herstelsmoothies, drankjes voor sterke spieren, smoothies met extra koolhydraten.

Zelf sportdrankjes maken
Het bijzondere aan het kookboek Sport- en energiedrankjes is dat je nu heel makkelijk zelf gezonde energiedrankjes maakt. De meeste voorverpakte sportdrankjes bevatten heel veel suiker. Nu kun je dus helemaal zelf bepalen hoe gezond jouw sportdrankje is!

Bestel het boek hier voor €13,99

FitChef Family: gezond koken met het hele gezin

Na het succes van de gezonde kookboeken FitChef en FitChef Turbo is er nu een nieuw kookboek voor de hele familie, FitChef Family. Dit boek is het vervolg op het succes van de eerste 2 FitChef boeken waar maar liefst 50.000 exemplaren van zijn verkocht. Gezond eten is voor iedereen belangrijk, en dat geldt zeker voor opgroeiende kinderen. FitChef Family, het derde deel in de FitChef-reeks, maakt goed eten toegankelijk voor de hele familie.

99 gezonde Family recepten

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met gezond eten! Kinderen hebben flink wat voedingsstoffen nodig en leggen in hun jeugd bovendien de basis voor hun latere omgang met voeding. Met 99 gezonde recepten en handige tips is FitChef Family een essentieel naslagwerk om met het hele gezin aan een gezonder eetpatroon te werken. Bij ieder recept zijn de voedingswaarden vermeld, zodat je altijd weet wat je eet.

Bestel het boek hier voor €29,95

Het Hardloperskookboek deel 1

Dit is een kookboek voor lopers die zichzelf graag uitdagen en verbeteren. Hardlopers die best een wijntje of een biertje lusten op zijn tijd, maar dan wel willen weten of en hoe dit hun prestaties beïnvloedt. Hardlopers die overigens ook gerust een fles bietensap soldaat durven maken als ze daar sneller van gaan lopen.
In dit boek kun je antwoorden verwachten op vragen als:

  • Is gezond ook altijd het beste voor een sporter?
  • Kun je met de juiste voeding blessures voorkomen of sneller doen genezen?
  • Wat moet je wel en vooral niet eten voor een belangrijke wedstrijd?
  • Wat is nu de ultieme post-trainingssnack?

Het hardloperskookboek biedt nieuwe wetenschappelijke inzichten in welk eetpatroon je prestaties nu echt bevordert. Maar eerst en vooral is dit een boek met originele recepten voor sporters. Recepten die meestal verantwoord, maar áltijd lekker zijn.

Bestel het boek hier voor € 24,99

Het Hardloperskookboek deel 2

In Het hardloperskookboek deel 2 neemt Miriam van Reijen je mee naar het volgende level. Met nieuwe recepten, de meest recente wetenschappelijke informatie en praktische tips om nog meer uit je training te halen, nog sneller te herstellen en op weg te gaan naar een nieuw persoonlijk record. Lees alles over het nut van low carb-trainen, de (on)zin van eiwitshakes en welke voedingsmiddelen jouw prestaties kunnen verbeteren.

Bestel het boek hier voor €24,99

Food2run voor beginnende joggers en hardlopers, gedreven marathonlopers en trailrunners

In food2run vertaalt de auteur de wetenschappelijke sportvoedingsadviezen naar de dagelijkse keuken. Als loper lees en leer je hoe aangepaste voeding je meer comfort en energie geeft tijdens de trainingen en op wedstrijddagen, hoe je je herstel positief kunt beïnvloeden, hoe je blessures en ziektes kunt vermijden en hoe je als loper naar een atletischer lichaam evolueert.

In het eerste deel van dit boek worden de principes van de sportvoeding en het belang van wat je wanneer eet duidelijk uitgelegd met tekst en schema’s. De recepten in het tweede deel bestaan uit energie- en herstelmaaltijden voor elke dag en uit sportsnacks voor trainings- en wedstrijdmomenten. Daaruit blijkt dat sportvoeding in essentie een dagelijkse, gezonde en natuurlijke manier van eten is.

Bestel het boek hier voor € 24,99

Dafne Likes Kookboek

Dafne (Schippers) LIKES kookboek staat vol met gezonde recepten, gemaakt van verse ingrediënten die snel op tafel staan en nog razend lekker zijn ook. Dafne geeft aan wat je het beste kunt eten voor en na het sporten. Ook geeft ze tips voor een aantal supersnelle snacks. Een belangrijke plek in het boek wordt bovendien ingenomen voor feestelijke en makkelijke menu’s voor het hele gezin, iets wat voor de atlete zelf van grote waarde is. De recepten worden aangevuld met persoonlijke achtergrondverhalen waardoor het boek een mooie inkijk biedt in haar dagelijks leven. Inspiratie voor haar recepten doet Dafne op tijdens haar sportreizen naar het buitenland. Op haar veelgelezen blog ‘Dafne Likes’ post ze geregeld – samen met haar zus Sanne – gezonde, snelle, simpele en wereldse recepten.

Bestel het boek hier voor €20,00 nu met een super actie voor € 7,90

Thrive Energy Cookbook

Brendan Brazier is de bestsellerauteur van The Thrive Diet en Thrive Fitness. De Thrive Energy Cookbook is een heel mooi kookboek voor de vegan sporters onder ons.

De Thrive Energy Cookbook zit boordevol 150 plantaardige, voedzame, complete voedselrecepten die zijn ontwikkeld binnen de Thrive-voedingsfilosofie. Het brengt concepten tot leven die de functionele, plantaardige voedingsrevolutie begonnen. De recepten zijn allemaal veganistisch en allergeenvrij (of met glutenvrije opties) om tarwe, gist, gluten, soja, geraffineerde suiker en zuivelproducten uit uw dieet te verwijderen. Deze door de chef gemaakte recepten zijn eenvoudig te maken en prestatieverhogend. Voeg doelgerichte functionaliteit samen (elk ingrediënt heeft een voedingsdoel) met een verrukkelijke aantrekkingskracht. Van de alkalische, plantaardige proteïnerijke Vanille-Amandel-Mocha Motivator Smoothie tot Geroosterde Rode Peper & Zoete Aardappelsoep, Thaise Groene Curry Rijstkom en desserts zoals Raspberry Chocolade Granaatappeltaart.

Bestel het boek hier voor € 20,99