Je kent het merk vast. Saucony. Dit Amerikaanse bedrijf legt zich sinds het eind van de negentiende eeuw toe op het maken van hardloopproducten. Waaronder schoenen uiteraard. Het merk is herkenbaar door het typerende golfje in het logo. Gaat er een lampje branden? We zetten de vijf beste Saucony hardloopschoenen voor je op een rij. Want, ‘Run your world’, zoals het merk het zelf zegt.

Saucony Triumph

Saucony Triumph

De Triumph is een oogverblindend mooie schoen en bezit vooral bijzondere technische gaven. Diepe flex-groeven voor de stevige grip, een EVERUN-middenzool geeft de loper energie terug na iedere afzet en een dynamische pasvorm door het ISOFIT-systeem. In het kort zijn dat de hoogtepunten. Dit is een schoen die veel lopers gebruiken voor de langere afstanden. Oh ja, de TRI-FLEX buitenzool biedt verbeterd grondcontact en optimale flexibiliteit tegelijk. Aan de ene kant dus de kracht om heel slim met de energie om te gaan. Aan de andere kant de souplesse om mee te bewegen met de vorm van de voeten. Kortom, de Saucony Triumph is een slimmerd én een winnaar.

Saucony Guide

Saucony Guide

De Guide is een innovatieve schoen, uitgerust met vele snufjes om de hardloper de ideale ondersteuning en comfort te bieden. De schoen is vooral ook erg duurzaam. Ook in de Guide zit de veer van EVERUN verwerkt: een nieuwe energie-injectie bij iedere pas. Je weet het zodra je het voelt, ontegenzeggelijk. Het bovenwerk heeft het ISOFIT-design voor de natuurlijke pasvorm. Dat voelt als een nauwsluitend, omhelzende hoes om de voeten. Waar ook aan is gedacht, uitvoerig zelfs, zijn de kleuren in het aanbod. Vele kleurencombinaties presenteren de Saucony Guide op een veelzijdige manier. Van groen, tot geel, tot blauw, tot zwart, tot groen-rood. Pijlsnelle kleuren, stuk voor stuk.

Saucony Jazz

Saucony Jazz

Ben jij op zoek naar een hardloopschoen die de snelle vezels in jouw lichaam moet activeren? Kijk dan niet meer verder en lees meer over de Saucony Jazz. Door de hoge mate van responsiviteit voelt het verhogen van de snelheid nog eenvoudiger. Het leven wordt beter, hardlopen wordt nog meer een feest. Het bovenwerk is gemaakt van lichtgewicht mesh materiaal. Materiaal dat de dynamiek in de schoen verbetert en materiaal dat de luchttoevoer naar de voetkamer mogelijk maakt. De voeten van de loper zitten dus lekker: fris, droog en soepel. Dit is een geschikte wedstrijdschoen voor de middellange afstanden. Een schoen waarin een tussenzool is opgenomen van SSL EVA materiaal. Met dit materiaal blijft deze Saucony licht en heb je maximale energieteruggave.

Saucony Kinvara

Saucony Kinvara

Gewaagd, betrouwbaar en catchy. Dat is de Kinvara. Over de volledige lengte van de schoen ligt een EVERUN middenzool, tussen het bovenwerk en de buitenzool. Dit geeft de voet de gewenste en zachte demping bij de landing en een zetje extra bij de afzet. Een Pro-Lock-systeem geeft meer veiligheid aan de middenvoet. Het maakt de schoen een perfecte keuze voor de langeafstandslopers. Voor de onophoudelijke maniakken dus. Veiligheid en stabiliteit vinden elkaar moeiteloos in dit model.

Saucony Ride

Saucony Ride

De Saucony Ride is alweer toe aan het tiende model. Met de TRI-FLEX als naam voor de verfijnde slijtzool. Die gaat gewoon heel lang mee en dat maakt de schoen een uitstekende keuze voor de middenafstandsjagers in het peloton. Dieseltjes onder de hardlopers, opgelet dus! De Saucony Ride heeft een uitstekend bovenwerk. Van mesh, het materiaal dat is staat om zich aan te passen aan de wreef van iedere voet. En daarnaast geen vocht doorlaat, het betere comfort. Het bovenwerk brengt ook een dynamische, lichtere pasvorm met zich mee. Soepel is dus de formule van de Ride.