Iedereen die wel eens aan een hardloopwedstrijd heeft meegedaan zal het wel herkennen. Vlak voor de start lekker pielen met je veiligheidsspeldjes om je startnummer aan je shirt vast te maken.

Veiligheidsspeldjes maken je hardloopshirts kapot, kunnen voor ergernis zorgen, je startnummer zit vaak niet goed en/of scheef of je prikt jezelf in je borst. Dit zijn een paar voorbeelden die iedereen wel eens heeft gehad. Maar het kan ook anders, er zijn een paar alternatieven die het bevestigen wat makkelijker maken en je shirts blijven mooi.

Startnummerband

Een startnummerband is makkelijk om je middel of borst vast te klikken en het is erg licht. Je maakt je startnummer aan de band zelf vast en deze kan je zo meenemen naar je wedstrijd. Vlak voor de start klik je de band om je heen en kan je gaan.

BibBits

Met BibBits breng je het startnummer snel, eenvoudig en precies aan op je hardloopshirt of hardloopjack, waarbij je er van verzekerd bent dat het startnummer stevig op zijn plaats wordt gehouden door de krachtige magneten. Het lichte gewicht en de afgeronde hoeken van BibBits zorgen daarnaast voor een prettig draagcomfort en geen gaten in je kleding.

BibDots

Ook zijn er de BibDots, dit zijn ronde dubbelzijdige startnummerstickers (2cm Ø) die met een handig plakvrij lipje eenvoudig op het startnummer aan te brengen zijn. Ze zouden volgens de makers aan de volgende eisen moeten voldoen:

  • Plakken goed op alle sportkleding.
  • Zijn vochtbestendig (regen en transpiratievocht).
  • Brengen de sportkleding geen schade toe.
  • Laten na gebruik geen lijmresten op de sportkleding achter.
  • Zijn voor eenmalig gebruik.

RaceDots

Deze lijken op de BibBits, alleen zijn het kleinen ronde knoopjes met een sterke magneet erin, die kan worden vastgeklikt op een metalen ringetje. De RaceDots zijn ook geschikt voor wielrenners.

Zelf een band maken

Je kan natuurlijk ook zelf een band voor je startnummer maken. Je koopt bij een naaiwinkeltje een breed stuk elastiek en daaraan speld je thuis alvast je startnummer. Dit is een goedkope oplossing en je staat niet te pielen aan de start met die veiligheidsspeldjes.